SCC prepararà una ILP per canviar de llei electoral a Catalunya

L'entitat ha difós el manifest "Perquè el teu vot valgui el mateix!" i preveu redactar-la a l'octubre
Fernando Sánchez Costa, president de SCC
Fernando Sánchez Costa, president de SCC

Societat Civil Catalana (SCC) pretén que el Parlament de Catalunya aprovi una nova llei electoral, per la qual cosa impulsarà una iniciativa legislativa popular (ILP) i ja ha iniciat contactes amb els partits constitucionalistes, publica El Periódico.

Segons aquest diari, SCC preveu que la recollida d'avals comenci el setembre i que la redacció de la llei es desenvolupi durant l'octubre. El seu objectiu és cridar a la mobilització als carrers per obtenir les 50.000 signatures necessàries perquè la iniciativa arribi a la Mesa del Parlament. Aquestes passes, això sí, figuren en un full de ruta que l'assemblea de socis de l'entitat ha de votar el 17 de juliol.

SCC, que es fa ressò de la informació d'El Periódico, considera injust el repartiment d'escons amb relació als vots i pretén que la cambra catalana reflecteixi "la realitat social que es viu a Catalunya, en la qual hi ha més constitucionalistes que separatistes". L'entitat, en aquest sentit, ja ha difós el manifest "Perquè el teu vot valgui el mateix!".

Un altre objectiu inclòs en el full de ruta de SCC revelat per El Periódico és l'ampliació de la base de socis, amb què volen assolir el "finançament complet" de les despeses mitjançant "recursos propis i autogenerats". Fonts de l'entitat expliquen al mateix diari que la plantilla de SCC ha patit una reducció com a conseqüència de la crisi de la Covid-19.

(Visited 34 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari