Joan Carles I va retirar mensualment efectiu d’un compte suís durant quatre anys

El rei emèrit d'Espanya va disposar dels fons rebuts de l'Aràbia Saudita per a despeses no declarades de tota la família reial, revela 'El Confidencial'
Joan Carles I
Joan Carles I

Joan Carles I de Borbó, rei emèrit d'Espanya, va retirar repetidament diners en efectiu del compte on va dipositar 64,8 milions d'euros procedents de l'Aràbia Saudita, revela aquest divendres El Confidencial. Segons aquesta informació, les retirades es van produir almenys durant el període 2008-2012, van ser contínues, van superar els 100.000 euros mensuals i es van destinar a despeses no declarades de tota la família reial espanyola.

El Confidencial, que publica rebuts del banc Mirabaud, on la societat instrumental panamenya Lucum va rebre el dipòsit, especifica que la primera sortida de diners es va dedicar a pagar els honoraris dels responsables de l'estructura presumptament encarregada per Joan Carles I: l'advocat Dante Canonica i el gestor de fons Arturo Fasana.

Posteriorment, entre el gener i el març del 2009, es van produir tres retirades superiors cadascuna als 200.000 euros i justificades com a "despeses personals" en els documents bancaris. La xifra extreta en efectiu durant el 2010 va pujar a 1,5 milions d'euros.

Mirabaud va comunicar a Joan Carles I la seva incomoditat després que es conegués l'accident que va patir a Botswana el monarca, i aleshores es va produir la transferència 60 milions d'euros a Corinna Larsen, que era l'import restant al compte de Lucum, tancat just després per Canonica i Fasana juntament amb la societat panamenya, afegeix el mateix diari.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides