L’OMS no descarta que la covid-19 es pugui transmetre per l’aire

Reprodueix vídeo

L’Organització Mundial de la Salut (OMS) ha admès per primer cop des de l’inici de la pandèmia de la covid-19 que el virus es pugui transmetre per via aèria. El fet que l’OMS hagi deixat la porta oberta a aquesta possibilitat s’explica per la missiva subscrita per 239 científics de 32 països diferents on reclamen a la institució sanitària mundial que consideri que el coronavirus també es pot transmetre mitjançant microparticules en suspensió o aerosols.

La responsable tècnica de l'OMS per la prevenció i el control de la infecció, Benedetta Allegranzi, ha assenyalat que "no es pot descartar la possibilitat de transmissió per l'aire en entorns públics, sobretot en condicions molt específiques, en una gran quantitat de zones tancades i poc ventilades”. En aquest sentit, en cas de confirmar-se l’aire com a vehicle de propagació del virus, caldrà mantenir condicions adequades de ventilació i anar en compte amb l’aire condicionat.

Fins ara, aquest organisme mundial creia que la principal via de transmissió era a través de petites gotes carregades de virus que es propagaven de la boca o el nas d’una persona malalta a altres individus, motiu pel qual recomanava i recomana rentar-se freqüentment les mans, mantenir la distància interpersonal i dur mascareta.

L’OMS preveu, segons la responsable tècnica de la pandèmia a la institució, Maria Van Kerkhove, publicar un informe les “pròximes setmanes” sobre la possibilitat que el coronavirus es transmeti per l’aire.

 

 

 

(Visited 56 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

Hoy destacamos

Feu un comentari