El cap de l’oficina de Puigdemont, citat a declarar per malversació i prevaricació

La Fiscalia es va querellar contra Josep Lluís Alay per un viatge a Nova Caledònia i la despesa d'una visita als presos del procés
Josep Lluís Alay
Josep Lluís Alay

El Jutjat d'Instrucció número 28 de Barcelona ha citat a declarar com a investigat el cap de l'oficina de l'expresident Carles Puigdemont, Josep Lluís Alay. Es tracta d'una compareixença que s'havia previst pel passat 15 d'abril, ajornada per la pandèmia de la Covid-19.

La Fiscalia acusa Alay de la comissió d'un delicte continuat de malversació de fons públics i de prevaricació administrativa per haver viatjat, el novembre del 2018, a Nova Caledònia, on es votava un referèndum d'autodeterminació, i pel pagament dels peatges corresponents a un viatge per visitar els dirigents del procés empresonats, el setembre del mateix any.

L'oficina de Puigdemont ha afirmat que les persones que treballen al servei de l'expresident compleixen els requeriments econòmics i jurídics, i atribueix el procediment contra Alay a motius polítics, a més de recordar que l'Audiència Nacional va arxivar una causa per presumpte encobriment contra el cap de l'oficina de Puigdemont.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides