Hisenda acusa Jordi Pujol Ferrusola d’un frau fiscal de 16,6 milions

L’informe definitiu ha estat enviat al jutge instructor del cas Pujol, José de la Mata
Jordi Pujol Ferrusola
Jordi Pujol Ferrusola

L’Agència Tributària ha remès al jutge instructor del cas Pujol a l’Audiència Nacional, José de la Mata, un informe en el qual xifra en 16,6 milions d’euros el frau fiscal que atribueix a Jordi Pujol Ferrusola, el fill primogènit de l’expresident català Jordi Pujol, publica aquest dimecres El Periódico.

Es tracta de l’informe definitiu remès per Hisenda a De la Mata, de 226 pàgines, sobre el frau presumptament comès per Jordi Pujol júnior entre el 2002 i el 2012. De l’acusació queda exclòs per prescripció del delicte investigat el període 2002-2006, la suma del qual és de set milions d’euros. 

Dels nou milions restants, corresponents al període 2007-2012, els inspectors plantegen dues propostes de regularització, segons la mateixa informació. Una té com a resultat que Jordi Pujol jr. va defraudar en solitari els 16,6 milions. L’altra, que té en compte en el càlcul la participació en tres societats de l’exesposa del primogènit dels Pujol Ferrusola, Mercè Gironès, xifra el frau per part del Júnior de 14 milions, mentre que el 2,6 milions restants s’adjudiquen a Gironès.

El càlcul del frau atribuït al fill gran de l’expresident català i exlíder de Convergència té en compte ingressos en efectiu en un compte andorrà, així com els beneficis procedents de societats interposades i el guany patrimonial no justificat derivat de la titularitat de comptes bancaris de JP Morgan a Suïssa, afegeix El Periódico.

(Visited 47 times, 1 visits today)
Facebook
Twitter
WhatsApp

avui destaquem

Feu un comentari