El Suprem tanca la porta al retorn de Franco al Valle de los Caídos

El tribunal desestima els recursos presentats contra l'exhumació de les restes del dictador
Valle de los Caidos
Valle de los Caidos

El Tribunal Suprem ha desestimat els recursos que es van presentar contra l'ordre del govern central de l'exhumació i trasllat de les restes mortals del general Francisco Franco que es trobaven al Valle de los Caídos des de la mort del dictador.

Els recursos havien estat presentats per la Fundació Nacional Francisco Franco, la Comunitat benedictina i l'Associació en Defensa del Valle de los Caídos, i demanaven que es deixés sense efecte l'ordre de l'executiu de Pedro Sánchez i que es tornessin les despulles de Franco a la basílica de Cuelgamuros.

La Sala contenciosa administrativa del Tribunal Suprem ha resolt la recusació que va presentar la fundació contra el jutge Pablo Lucas que va ser el ponent de la sentència a favor de l'exhumació, perquè unes informacions l'havien relacionat amb la vicepresidenta de govern central, Carmen Calvo, ja que ambdós van coincidir a la Universitat de Còrdova el 1990.

El Suprem va rebre el passat 1 de juny un escrit de la Fundació Nacional Francisco Franco que demanava corregir el seu "greu error" i tornar Franco al Valle de los Caídos, cosa que no es produirà. El Suprem confirma així la legalitat de l'acord del Consell de Ministres del 15 de febrer del 2019 en el qual es va decidir treure el dictador del Valle de los Caídos i enterrar-lo al cementiri madrileny de Mingorrubio-El Pardo.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides