El TSJC cita Torra com a investigat en la segona causa penal per desobediència

L'instructor sol·licita que la declaració es produeixi el primer dia que ho permetin les obligacions públiques del president català
Quim Torra, abans de la reunió setmanal del govern català
Quim Torra, abans de la reunió setmanal del govern català

El president de la Generalitat, Quim Torra, haurà de declarar com a investigat, en una data encara pendent de concreció, en la segona causa oberta contra ell per no despenjar una pancarta de suport als dirigents del procés presos del palau de plaça de Sant Jaume.

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha acordat aquest dimarts la incoació de diligències prèvies contra Torra per un delicte de desobediència suposadament comès pel fet de no haver retirat en període electoral la pancarta, que incloïa un llaç groc, malgrat el requeriment del mateix TSJC, el passat mes de novembre.

Pel que fa a la data de la declaració, el magistrat instructor, Carlos Ramos, demanarà al Departament de la Presidència, a través de la secretaria de la sala civil i penal del TSJC, que li comuniqui la primera data que Torra tingui disponible per declarar que sigui compatible amb les seves obligacions públiques com a president de la Generalitat.

Torra, que ja va ser condemnat per desobediència a 18 mesos d'inhabilitació per haver mantingut una pancarta favorable als dirigents del procés presos durant el període electoral de l'abril del 2019, no ha reeixit en la seva segona causa penal en l'intent de recusar tres magistrats ni tampoc amb la interposició d'un recurs de súplica.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides