Miquel Porta, catedràtic de Salut Pública: “La situació al Segrià era perfectament previsible”

Aquest metge investigador lamenta la manca de contractació d'epidemiòlegs de camp
Miquel Porta

El catedràtic de Salut Pública de l’Institut Hospital del Mar d’Investigacions Mèdiques i de la UAB, Miquel Porta, ha assegurat que la situació al Segrià on hi ha múltiples brots de coronavirus “era perfectament previsible”.  En declaracions a Catalunya Ràdio, Porta ha assenyalat que “en un moment d’activitat econòmica previsible (…) no es van prendre les mesures que tothom sabia que s’havien de prendre”, afegint que “passava per identificar amb rapidesa els contactes” i “que això no recaigués en l’atenció primària”.

Aquest catedràtic de Salut Pública ha lamentat que no s’hagin contractat més epidemiòlegs de camp, ja que haurien de ser, segons Porta, els qui haurien de fer el seguiment dels contactes, parlar amb les persones que tenen símptomes  o impulsar el confinament de les persones contagiades.

D’altra banda, Porta ha afirmat que l’impacte del que està passant pot tenir una repercussió "enorme" a l'economia i el turisme perquè "a la BBC no parlen del Segrià sinó de Catalunya".

 

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides