La signatura de Joan Carles I apareix als estatuts de Lucum

Els documents de la fundació que té com a beneficiari el rei emèrit d'Espanya també esquitxen Felip VI, segons 'El Confidencial'
Felip VI i Joan Carles I
Felip VI i Joan Carles I

Joan Carles I i Felip VI, els dos caps d'Estat d'Espanya des de la restauració de la democràcia, apareixen assenyalats en els documents de la societat panamenya Lucum, segons publica El Confidencial.

En concret, aquest diari revela que la signatura de Joan Carles I apareix en els estatuts de Lucum, una societat dissolta el 2012 que està sent investigada a Suïssa com a fonamental en l'estructura amb què, presumptament, el rei emèrit, quan encara era cap d'Estat, va amagar 64,8 milions d'euros procedents de l'Aràbia Saudita.

A més, els documents impliquen Felip VI perquè hi consta com a "segon beneficiari". Concretament, en cas de defunció de Joan Carles I, els fons sota control de la societat havien de ser conservats "en favor i per compte del segon beneficiari", l'actual monarca.

La condició de segon beneficiari, afegeix El Confidencial, es trobava subjecta a condicions, com ara el compliment d'una voluntat de Joan Carles I: que els fons es destinessin a "garantir el manteniment de tots els membres de la família reial espanyola" i en particular de la reina emèrita, Sofia, les infantes Elena i Cristina, i els fills de totes dues.

Així mateix, els documents de Lucum disposen que seria automàticament designat com a tercer beneficiari l'hereu al tron d'Espanya. En el moment de la redacció, ja havia nascut la princesa Elionor.

El Confidencial, que publica un dels documents, afegeix que s'hi admet que Lucum es va fundar per fer de pantalla del compte suís obert en el banc Mirabaud, on Joan Carles I va rebre la milionària donació procedent de l'Aràbia Saudita, i que l'advocat Dante Canonica i el gestor de fons Arturo Fasana, investigats a Suïssa per aquest afer que han declarat davant el fiscal Yves Bertossa, en van ser els creadors.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides