Antoni Castellà defensa la via unilateral que serà “duríssima i amb uns costos altíssims”

El líder de Demòcrates diu que les pròximes "no poden ser unes eleccions autonòmiques normals" a Catalunya
Antoni Castellà
Antoni Castellà

El president de Demòcrates de Catalunya, Antoni Castellà, defensa que la pròxima convocatòria electoral al Parlament de Catalunya "no poden ser unes eleccions autonòmiques normals". En una entrevista a La Vanguardia, Castellà afirma que "creiem que han de ser el mecanisme democràtic per a aixecar la declaració d'independència si hi ha una majoria que està a favor del procés unilateral i que aquest és el mandat no interpretable que tenim des de l'1-O".

Antoni Castellà declara que el seu partit, que és hereu d'Unió Democràtica de Catalunya (UDC) en el flanc independentista, "volem un front de ruptura el més ampli possible, amb partits, independents i entitats que coincideixin a aixecar la DUI (declaració unilateral d'independència) si hi ha una majoria que el recolza", Castellà afegeix que "però si no passa, Demòcrates es presentarà en solitari amb aquest programa. Per a nosaltres no és tan important com presentar-nos, sinó que proposem. Però si hi ha un front comú, millor".

Castellà defensa que "una cosa és ser independentista i una altra és estar disposat a fer efectiva la independència, que implica assumir els costos de la ruptura. La nostra tasca és convèncer als ciutadans que no hi ha una altra via". Pel líder de Demòcrates "el diàleg amb l'Estat és una fal·làcia en si mateix. Espanya mai negociarà la seva sobirania i ja ho ha dit clarament. Per això creiem que la taula de diàleg només serveix per a desorientar a l'independentisme".

Segons Castellà, "la via unilateral és l'única possible, però és complicadíssima, duríssima i amb uns costos altíssims. No sols té costos, són altíssims. Encara que els costos de l'alternativa, quedar-nos com estem, són majors. Hem d'assumir que voler un Estat propi no és gratuït. Pensar el contrari és ingenu". En aquest sentit, Castellà diu que "parlem d'un procés llarg amb mobilització sostinguda als carrers i una confrontació i insubmissió de les institucions, de complicitats internacionals i d'avals econòmics".

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides