Simón creu que la comarca del Segrià s’hauria d’haver confinat “abans”

1.244 contagiats de Covid-19 més des de divendres
Fernando Simón

El director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries del Ministeri de Sanitat, Fernando Simón, ha dit aquest dilluns que troba bé el confinament perimetral del Segrià decretat pel Govern català a causa de diversos brots de coronavirus. De totes maneres, Simón ha dit que li hagués agradat que la mesura s'hagués pres "abans".

Durant la seva compareixença, Simón ha dit que els brots a Espanya s'estan controlant i només alguns augmenten "més del que s'esperava" i en aquests s'han de prendre "mesures més dràstiques".

Simón també ha comentat que en el moment que es comenci "a no saber què passa" en una comunitat autònoma pel que fa a l'epidèmia o la situació comenci a afectar altres comunitats, el govern espanyol pot decidir adoptar mesures estatals i supracomunitàries.

D'altra banda, el Ministeri de Sanitat xifra en 28.388 el total de morts per coronavirus a Espanya, tres més que divendres (28.385), que va ser l'últim dia en què es van comunicar dades, ja que no se n'han facilitat durant el cap de setmana. Segons l'informe d'aquest dilluns del govern espanyol, hi ha hagut 12 defuncions en els últims set dies, tres de les quals a Madrid i dos a Catalunya. Des que va començar la pandèmia, hi ha hagut 251.789 casos confirmats per proves diagnòstiques, 1.244 més que divendres.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides