TV3 nega que vetés una entrevista a Josep Maria Loperena

La cap de Cultura de la televisió pública afirma que Vicent Sanchis no ha interferit mai en la seva feina
L'advocat, escriptor i director d'escena Josep Maria Loperena
L'advocat, escriptor i director d'escena Josep Maria Loperena

El cap d’informatius de TV3, David Bassa, ha fet arribar a la redacció d’EL TRIANGLE una carta de la periodista Olga Miró, cap de Cultura d’aquesta cadena de televisió, en la qual nega que el director de TV3, Vicent Sanchis, vetés una intervenció de l’advocat i escriptor Josep Maria Loperena. Miró també nega que telefonés Loperena per convidar-lo a TV3 per parlar del seu llibre L’espia del violí i que el desconvoqués 24 hores després perquè l’hi havien prohibit "des de dalt", tal i com afirmava l'escriptor en una carta que va fer pública el 2 de juliol al seu blog i a través de Twitter de la qual se'n va fer ressò EL TRIANGLE l'endemà.

Josep Maria Loperena havia acusat la comentarista de TV3, Pilar Rahola, de plagiar el seu llibre però Olga Miró va considerar "inconsistents" aquestes acusacions. En la seva "carta amistosa al director de TV3", Loperena afirmava que “fa pocs dies Olga Miró es va posar en contacte amb l’editorial Efadós per aconseguir el meu número de telèfon. Aquesta senyora em va trucar per convidar-me a anar al seu programa per parlar del meu llibre. Però al cap de 24 hores, em comunicava que "des de dalt" li havien prohibit que fes l’entrevista”. Miró afirma en la carta que David Bassa ha tramès a EL TRIANGLE que “mai no he mantingut cap conversa telefònica amb el senyor Loperena ni li he proposat cap entrevista” i que “el meu únic contacte amb el senyor Loperena va ser respondre un correu seu, amb data 17 de juny, on ell adjuntava un text que ha enviat a tots els mitjans sobre aquest presumpte plagi. Em vaig limitar a respondre que llegiríem el seu llibre amb interès”.

Després de la lectura dels dos llibres i de consultar les editorials que els han publicat, Olga Miró va arribar a la conclusió que “seria un error difondre a TV3 les acusacions de plagi” i que esperarà “que sigui un jutge qui dictamini si hi ha plagi o no. En cas que així sigui, evidentment, difondrem el resultat de la sentència perquè serà un fet noticiable”. I, finalment, afirma que “el director de TV3 mai no ha tingut notícia d’aquestes gestions periodístiques. I mai no ha interferit en la meva feina, ni en aquest cas ni en els tres anys que porto al capdavant de la secció de Cultura dels Informatius de TV3·.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides