Munten un hospital de campanya per atendre els brots de Covid-19 a Lleida

Vergés descarta, per ara, els confinaments selectius en aquesta regió sanitària, com apuntava ahir Simón
L'hospital de campanya de Lleida

Lleida ha enllestit aquest divendres un hospital de campanya pels nous brots de coronavirus que hi ha a la regió. S'ha muntat al costat de l'Hospital Arnau de Vilanova.

L'hospital de campanya podrà atendre un centenar de persones i donarà suport a Urgències de l'Arnau de Vilanova, per no col·lapsar el servei. S'ocuparà, concretament, de fer el triatge i les proves PCR. Aquest dijous es van detectar 128 casos de Covid-19 a Lleida, i aquest divendres, 60.

Sobre els brots de Lleida, la consellera de Salut de la Generalitat, Alba Vergés, ha insistit avui que ara mateix no es faran confinaments selectius a les terres de Lleida. En una entrevista a El món a RAC1, Vergés diu que no tindria sentit fer un confinament com el de la conca d'Òdena i admet que s'esperaven poder frenar els rebrots més de pressa.

Els contagis per coronavirus continuen a l'alça a Catalunya. En les últimes hores s'han detectat 385 contagis, 162 més que en l'últim balanç, de dimarts. Són sobretot a les comarques de Lleida, on hi ha 128 positius nous.

Davant d'aquestes xifres, el director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries del Ministeri de Sanitat, Fernando Simón, assegurava que la Generalitat estava estudiant fer confinaments selectius a la demarcació per controlar els brots actius. Cosa que ha molestat al departament de Salut català.

Des del Departament diuen que de moment aquest escenari no està sobre la taula, però que no descarten aplicar-lo en el futur. Vergés, per ara, ho descarta.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides