El TSJC rebutja el recurs de Torra contra l’obertura d’una altra causa penal

El president afirma que va desobeir la justícia espanyola, però que va obeir l'ONU i Amnistia Internacional, quan va negar-se el setembre a retirar la pancarta del presos de la Generalitat
Quim Torra
Quim Torra

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha rebutjat el recurs de súplica que va interposar el president de la Generalitat, Quim Torra, contra l'inici d'una altra causa penal contra ell per desobediència, delicte pel qual ja va ser condemnat a un any i mig d'inhabilitació.

Es tracta de la causa que es va engegar el mes de febrer arran de la negativa de Torra a obeir, el setembre del 2019, l'ordre del mateix tribunal de retirar en un termini de 48 hores la pancarta de suport als dirigents del procés presos, penjada al balcó del Palau de la Generalitat.

El TSJC argumenta que el fet d'haver estimat el recurs del president català hauria impedit determinar si va cometre el delicte de desobediència i que l'argumentació de la defensa de Torra sobre la llibertat d'expressió ja es va estudiar anteriorment en aquest procediment.

Torra, que adduïa en el seu recurs que l'ordre del TSJC de treure la pancarta era il·legítima i vulnerava l'exercici del dret fonamental a la llibertat d'expressió, ha admès a Twitter que "vaig desobeir la injustícia espanyola -i ho faré sempre que calgui-", però que "vaig obeir l'ONU, Amnistia Internacional i totes les entitats de DDHH que defensen la llibertat d'expressió".

La decisió del tribunal sobre el recurs de súplica es coneix després que, el passat 23 de juny, el mateix TSJC denegués la recusació de tres dels seus membres, demanada pel president català.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides