Josep Maria Loperena acusa Vicent Sanchis de vetar-lo

L’autor de ‘L’Espia del violí’ envia una carta al director de TV3 demanant-li explicacions del perquè la periodista Olga Miró va suspendre una entrevista aparaulada amb ell per pressions "des de dalt"
Tuit de Josep Maria Loperena amb la carta que ha enviat a Vicent Sanch
Tuit de Josep Maria Loperena amb la carta que ha enviat a Vicent Sanchis

L’advocat, escriptor i director d’escena Josep Maria Loperena ha penjat al seu perfil de Twitter, aquest dijous 2 de juliol, la carta que ha enviat al director de TV3, Vicent Sanchis, per demanar-li explicacions del perquè ha prohibit que l’entrevistés la periodista Olga Miró, tal i com ja havien aparaulat, segons ell. Olga Miró és redactora de la secció de Cultura de TV3 i, segons assegura Loperena, el va trucar per entrevistar-lo arran de les acusacions que ha llençat contra Pilar Rahola de plagiar-li un llibre.

Loperena va escriure l’any 2001 el llibre L’espia del violí per encàrrec de l’editorial Columna que, finalment, no el va publicar. El passat 18 de juny, Pilar Rahola va presentar L’espia del Ritz, editat per Columna, i Loperena creu que està basat en l’original que ell va escriure ara fa nou anys.

Després de dir a Sanchis que “la novel·la que suposadament m’ha plagiat Pilar Rahola i que, de forma absolutament parcial i tendenciosa, han promocionat alguns programes i noticiaris del mitjà que dirigeixes”, Loperena li explica que “fa pocs dies Olga Miró es va posar en contacte amb l’editorial Efadós per aconseguir el meu número de telèfon. Aquesta senyora em va trucar per convidar-me a anar al seu programa per parlar del meu llibre. Però al cap de 24 hores, em comunicava que 'des de dalt’ li havien prohibit que fes l’entrevista”. Efadós va publicar poc abans del confinament el text de Loperena descartat per Columna.

Tot seguit, Loperena reprodueix la resposta que la presentadora del programa FAQs, Cristina Puig, va donar al periodista de Ràdio Estel, Romà Jori, quan li va demanar si parlarien amb l’autor de L’espia del violí sobre aquesta polèmica, tenint en compte que Pilar Rahola és col·laboradora d’aquest programa de TV3: "Hola Romà, no és un tema que hagi de resoldre jo. No ens correspon com a programa i no farem cap encarament. El mateix Bernard Hilda reconeix en una Contra de La Vanguardia que li va fer Víctor Amela, tot el que la Pilar explica al llibre. Companys de la secció de cultura han parlat amb l’editorial i consideren que les acusacions de plagi no se sostenen per enlloc. Atentament. Cris”. Bernard Hilda és el violinista que apareix en els dos llibres.

Loperena ironitza sobre la resposta de Cristina Puig dient que suposa “un model de pluralisme, objectivitat i imparcialitat” i acaba la carta a Sanchis dient que no té cap interès en sortir a TV3 “però el que no em sembla just és que una col·laboradora del programa Tot es mou, que cobra 52.500 euros l’any, segons la CCMA, es dediqui a promocionar el seu llibre a costa del contribuent amb una sèrie de discursos interminables. El que et demano és que els serveis i programes informatius facin la seva feina i parlin del contenciós sobre el possible plagi de L’espia del violí i del meu llibre”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides