Quan va ser l’última temporada en blanc del Barça?

Quique Setién

Mentre l'equip de Quique Setien camina imparable cap a un final de temporada que pot ser el pitjor dels últims dotze anys, el barcelonisme comença a preguntar-se si acabarà en blanc per al primer equip barcelonista després d'onze seguits guanyant com a mínim un títol a més d'haver completat la dècada prodigiosa de la seva història amb dos Triplets (Lliga, Copa i Champions) i un sextet, cosa que no ha aconseguit mai cap altre equip del món.

L'últim precedent de zero títols es remunta a la temporada 2007-08 quan el Camp Nou va acomiadar l'equip i la llotja, amb Joan Laporta de president, amb una sonada mocadorada i una sensació aguda de frustració. Aquell equip, amb Ronaldinho, Eto'o, Henry, Deco, Xavi i dos joves prometedors com Messi i Iniesta, semblava futbolísticament molt més capacitat i potent del que indicaven els resultats. Tant, que entre la massa social es va promoure un vot de censura que, convenientment manipulat, Joan Laporta va poder salvar tot i admetre que el 60% dels socis estava en contra de la seva continuïtat.

La cultura de l'esforç va tornar al vestuari per descobrir i deixar pas a Leo Messi, el catalitzador d'una seqüència d'èxits només alterada per algun any menys bo com quan Guardiola va abaixar els braços o, per malaltia, Tito Vilanova es va veure obligat a deixar la banqueta.

Tot i això, la superioritat del Barça a la Lliga sobre la resta, especialment sobre el Reial Madrid, ha estat tan manifesta que fins i tot aquesta temporada no s'explica que l'equip de Zidane la pugui merèixer si no és per l'extraordinari deteriorament del joc, harmonia i estabilitat de l'equip barcelonista. La pitjor d'aquests darrers anys, la temporada 13-14, es va saldar amb la Supercopa, un títol que també se li ha negat al Barça aquest curs, disputada entre quatre equips a l'Aràbia Saudita.

L'amenaça hi és després d'haver cedit sis punts en els tres últims partits de Lliga i la certesa que el Reial Madrid trobarà les màximes facilitats per sumar els que falten, sigui com sigui. La Lliga pràcticament està perduda i molt pocs confien avui en un entrenador com Quique Setien amb qui cada dia l'equip juga pitjor de cara a guanyar la Champions.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides