Simón revela que la Generalitat valora fer confinaments selectius a Lleida

Fonts del departament de Salut ho han negat
Fernando Simón

El Govern s'estaria plantejant confinaments selectius a Lleida per acotar alguns dels brots de coronavirus detectats en aquesta província, segons ha assegurat avui el director del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries, Fernando Simón, encara que fonts del Departament de Salut ho han negat.

Simón entén que en casos de rebrots "és millor sobreactuar que quedar-se curt", i ha avançat els plantejaments de la sanitat catalana com una possibilitat que tenen sobre la taula i que "valoren amb molta sensibilitat".

També ha revelat que Barcelona ha comunicat dos petits brots que en principi no revesteixen importància, dels que no han informat ni el Departament de Salut ni l'Ajuntament de Barcelona, segons Efe.

Simón ha informat que a tot Espanya hi ha actualment 58 brots, encara que la majoria no són preocupants, i ha detallat que estan "prestant molta atenció" als de l'est d'Aragó i als de Lleida, encara que aquests últims "són brots més petits que els d'Aragó".

Cinc morts més per Covid-19

El Ministeri de Sanitat xifra en 28.368 el total de morts per coronavirus a Espanya, cinc més que dimecres (28.363). Segons l'últim informe del Ministeri, hi ha hagut 24 defuncions en els últims set dies, nou dels quals a Madrid, quatre a Catalunya i tres a Castella i Lleó. Des que va començar la pandèmia, hi ha hagut 250.103 casos confirmats per proves diagnòstiques, 444 més que el total d'aquest dimecres (249.659), i 134 els diagnosticats el dia previ. D'aquests, 28 s'han produït a Catalunya, 26 a l'Aragó, 25 a Madrid i 15 a Andalusia. En l'última setmana hi ha hagut 136 hospitalitzacions i 11 ingressos en UCI.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides