Condemnat a un any i nou mesos de presó pel setge del Parlament

Va participar en la manifestació de suport a la investidura fallida de Carles Puigdemont
La protesta independentista, desbordant els Mossos al Parc de la Ciuta
La protesta independentista, desbordant els Mossos al Parc de la Ciutadella, el 30 de gener del 2018

Un jove independentista, Josep Maria Rosas Creus, ha estat condemnat a un any i nou mesos de presó pels incidents i el setge al Parlament durant la investidura fallida de l'expresident de la Generalitat Carles Puigdemont, el gener de 2018, pels delictes de desordres públics i resistència a l'autoritat.

La sentència afirma que aquell dia diverses entitats independentistes van convocar una manifestació a través de les xarxes socials als voltants del parc de la Ciutadella. Des de les 13:30 h centenars de persones, que des de les 16 hores van arribar a ser més de milers, van aconseguir accedir a l'interior del parc amb la intenció de dirigir-se al Parlament, forçant prèviament les cadenes que els Mossos havien col·locat.

Segons la sentència, el condemnat, que portava un casc integral i protecció en braços i cames, va mostrar un "evident menyspreu" cap als agents dels Mossos d'Esquadra que li van alertar sobre el seu comportament en intentar forçar les entrades d'accés a parc, al temps que empenyia a un agent de la policia catalana i li "propinava una petita puntada de peu".

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides