L’Audiència Nacional deixa en llibertat amb càrrecs a 4 CDR investigats per terrorisme

Els imputats s’han acollit al seu dret a no declarar i només han respost les preguntes de les seves defenses vinculades amb la seva implantació al territori
Moment en què la Guàrdia Civil deté un dels CDR

L'Audiència Nacional ha deixat en llibertat amb càrrecs a quatre membres dels Comitès de Defensa de la República (CDR) investigats pel seu presumpte vincle a una organització terrorista, que presumptament buscaria la independència “per qualsevol via, inclosa la violenta”.  

Els quatre encausats de la coneguda com Operació Judes han declarat de forma telemàtica, tres als jutjats de Sabadell (Barcelona) i una al de Mollet del Vallès (Barcelona), davant el jutge Manuel García Castellón. S’han acollit al seu dret a no prestar declaració i només han respost les qüestions plantejades per part de les seves defenses que tenien vinculació amb la seva implantació al territori. Desenes de persones s’han desplaçat fins l’exterior dels jutjats per recolzar als investigats .

A un dels imputats que ha declarat aquest dimarts se l’investiga per “la seva integració al denominat Equip de Resposta Tàctica (ERT), grup fortament organitzat i clandestí, els membres del qual clamen per un augment manifest de la radicalitat de les seves accions”. A més, el jutge considera que aquest investigat “tenia coneixement dels fets que s’estaven desenvolupant en un laboratori clandestí on preparaven i confeccionaven diversos compostos explosius, principalment termita, així com també hauria servit per a l'emmagatzematge i dipòsit per a tercers de diferents precursors i substàncies químiques perilloses".

Estava previst que aquest dimarts també declaressin dos altres CDR investigats en la mateixa causa, però finalment ho faran el proper dilluns 6 de juliol a Mollet del Vallès.

 

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides