Sis CDR investigats per terrorisme declaren aquest dimarts

L'Audiència Nacional reprèn la causa de l'operació Judes
L'Audiència Nacional
L'Audiència Nacional

El titular del Jutjat Central d'Instrucció número 6 de l'Audiència Nacional, Manuel García Castellón, pren declaració aquest dimarts a sis membres dels Comitès de Defensa de la República (CDR) investigats per la presumpta comissió d'un delicte de pertinença a organització terrorista.

D'aquesta manera, reprèn la causa en el marc de la qual nou persones van ser detingudes el setembre del 2019 durant l'anomenada operació Judes. Contra set dels detinguts es va decretar presó provisional, però van sortir en llibertat sota fiança i amb mesures cautelars les setmanes següents.

En concret, els jutjats de Sabadell i de Mollet del Vallès acullen aquest dimarts les declaracions telemàtiques de quatre nous investigats en la mateixa causa i de dos més que van ser detinguts el setembre però que no havien passat fins ara a disposició judicial.

Un dels membres de CDR que declaren aquest dimarts està sent investigat pel seu suposat coneixement dels fets que tenien lloc en un "laboratori clandestí", on es preparaven explosius com la termita i s'emmagatzemaven "precursors i substàncies químiques perilloses", segons el contingut de la cèdula de citació revelat per Europa Press.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides