Comença a Girona el primer judici pels aldarulls de la sentència del procés

La Generalitat demana tres anys i mig de presó, i la Fiscalia, nou, per a Charaf Fadlaoui i Ibrahim Afkir, que es troben en presó preventiva des de l'octubre
Acte de suport a Charaf Fadlaoui i Ibrahim Afkir
Acte de suport a Charaf Fadlaoui i Ibrahim Afkir

El Palau de Justícia de Girona acull aquest dimarts l'inici del judici a Charaf Fadlaoui i Ibrahim Afkir, dos joves acusats dels delictes de desordres públics, atemptat contra l'autoritat, danys i lesions lleus, presumptament comesos durant les protestes que van tenir lloc la matinada del 17 d'octubre del 2019 contra la sentència condemnatòria del Tribunal Suprem als dirigents del procés.

Els dos encausats, de 18 anys, es troben en presó preventiva des de l'octubre i ara s'enfronten a una petició per part de la Fiscalia de nou anys de presó i d'expulsió d'Espanya quan hagin complert dues terceres part de la condemna.

Per la seva part, la Generalitat de Catalunya sol·licita penes de tres anys i mig de presó. La portaveu i consellera de la Presidència del govern català, Meritxell Budó, va justificar aquesta petició de pena adduint que la Generalitat es responsabilitza de defensar els agents dels Mossos d'Esquadra que ha patit lesions.

Els dos encausats formen part d'un grup de joves estrangers detinguts arran dels aldarulls que han passat els darrers mesos en presó preventiva, decisió que la justícia ha justificat esgrimint que hi havia risc de fuga associat a una manca d'arrelament.

Col·lectius com els CDR i Alerta Solidària han denunciat que aquesta situació és un exponent de "racisme institucional" i que els fets, que els acusats neguen que hagin protagonitzat, s'han sobredimensionat. L'ANC i Òmnium Cultural sostenen que l'empresonament ha estat arbitrari i, com les altres entitats, demanen l'absolució dels joves.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides