Interior investiga 50 mossos per les protestes de després de la sentència

Se'ls investiga per una possible mala praxi
Aldarulls postsentència

L'auditoria interna dels Mossos d'Esquadra sobre les actuacions en els aldarulls dels dies posteriors a la sentència del judici del procés ha conclòs amb 50 agents del cos investigats per possible mala praxi en 34 actuacions.

El conseller d'Interior, Miquel Buch, i el director dels Mossos d'Esquadra, Pere Ferrer, han anunciat els resultats de l'auditoria anunciada fa vuit mesos, la més gran que s'ha fet mai a la història del cos. Tots dos han advertit que, en les protestes en contra de la sentència, hi va haver "brots violents" davant dels quals l'estructura d'ordre públic de la policia catalana va arribar a un "punt crític".

De les 34 actuacions dels Mossos d'Esquadra que són objecte d'investigació en l'auditoria, la meitat ja estan judicialitzades, totes elles a instància de denúncies d'entitats. Les 17 restants segueixen un procés intern per part dels Mossos amb l'objectiu de depurar responsabilitats administratives si es confirma que hi va haver mala praxi policial.

Segons ha explicat el director dels Mossos, els equips responsables de l'auditoria han dedicat més de mil hores a visionar material audiovisual relacionat amb els episodis. A més, s'han entrevistat amb més d'un centenar d'agents, comandaments i ciutadans.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides