La Generalitat garanteix que tots els col·legis catalans obriran al setembre

El departament d'Educació invertirà 370 milions d'euros per contractar un mínim de 5.000 nous professionals
Alumnes, a classe

La Generalitat garanteix que totes les escoles i instituts obriran al setembre amb tots els alumnes a les aules. No s'establirà un mínim d'alumnes a cada classe, però els grups hauran de ser estables i evitar el contacte amb altres classes en tot moment. A més, el Govern contractarà com a mínim 5.000 professionals nous, entre professors, personal de suport i d'administració i serveis.

El Govern vol que tots els alumnes, com a mínim des de P3 i fins a 4t d'ESO, vagin presencialment a l'escola el curs que ve. Per fer-ho, els centres hauran de dissenyar grups estables de convivència. Ara bé, els departaments d'Educació i Salut no establiran un màxim d'alumnes, sinó que, com explica el conseller Josep Bargalló, cada centre ho haurà de decidir en funció de la seva organització.

Dins d'aquests grups estables, els alumnes podran anar sense mascareta, però no es podran barrejar amb altres grups. Així es podran mantenir les escoles obertes en cas que hi hagi algun cas de contagi.

El Govern també ha anunciat que com a mínim es contractaran 5.000 professionals nous. Una xifra, però, que avui es començarà a negociar amb els sindicats. També les mesures de prevenció que els centres hauran de seguir a partir del setembre.

Dures crítiques de CCOO
De moment, qui ha posat el crit al cel ha estat CCOO. El sindicat ha considerat "una veritable vergonya" que Educació vulgui "imposar" el disseny del curs 2020-21 sense consensuar-lo amb els docents. A parer del sindicat, "sense la veu" dels professionals de l'educació és "impossible" afrontar un curs que comença després del daltabaix que ha suposat la pandèmia del coronavirus. A més, opina que "negant-se a negociar" el Departament "renuncia a garantir" un sistema educatiu "de qualitat". Segons la formació, aquesta "imposició" és "autoritària", "il·legal", "ineficaç" i "irresponsable".

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides