El Tribunal Constitucional resoldrà els recursos dels líders del procés a principis del 2021

La sentència obrirà la porta de la justícia europea als dirigents independentistes
Dirigents del procés presos
Dirigents del procés presos

El Tribunal Constitucional (TC) preveu tenir enllestides les resolucions dels recursos presentats pels líders independentistes a inicis del pròxim any, segons informa aquest dilluns La Vanguardia, que ha tingut accés a fonts de l’òrgan judicial.  El tribunal emetrà una sentència per cada recurs plantejat i, donat que nou dels condemnats es troben actualment a la presó, l’òrgan judicial busca ser el màxim diligent possible.

Des del TC esperen que no es decreti un nou estat d’alarma ni que altres aspectes, com una possible renovació de quatre magistrats de l’òrgan judicial que ha d’escollir el Congrés dels Diputats, demorin durant més temps la publicació de la resolució judicial.

El tribunal admet, però, que les sentències de l’exconseller de Justícia, Carles Mundó, i de l’exconsellera de Governació, Administracions Públiques i Habitatge, Meritxell Borràs, podrien fer-se públiques abans donat que únicament van ser jutjats per desobediència i, en conseqüència, els seus casos presenten una menor complexitat.

La sentència del Constitucional marcarà un punt d’inflexió en el recorregut judicial i polític dels presos, ja que els dirigents independentistes podran accedir a la justícia europea. Una justícia europea a la que en reiterades ocasions els polítics presos han remarcat que acudiran per denunciar una presumpte vulneració dels drets fonamentals i per mostrar que els tribunals espanyols no els han garantit un judici just. 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides