La Fundació del Barça només recapta 146 euros en una campanya contra la Covid-19

Un altre resultat frustrant que confirma la falta de sensibilitat i lideratge en el decurs de la pandèmia
Fundació Barça

La Fundació del FC Barcelona es resisteix a tancar d'una de les seves accions estrella a favor de la Covid-19 que més significativament reflecteixen la sensació que la primera entitat social de Catalunya no ha estat capaç de respondre amb sensibilitat, capacitat de reacció i lideratge a les necessitats de la pandèmia. La crida de la Fundació Barça sota el títol Emergència Covid-19 ha aconseguit recaptar només 146 euros al llarg de les últimes setmanes, fins al cap de setmana passat, el que sens dubte representa un molt pobre balanç.

Un mal resultat semblant al d'altres iniciatives igualment fallides quan la Fundació Barça s'ha erigit en l'element motivador i catalitzador d'algun tipus de donació massiva, sovint amb una escassa resposta social i regust certament frustrant. De fet, el paper del Barça durant el confinament només ha estat el de mitjancer, és a dir el de repartir ajudes que ha rebut dels seus partners i col·laboradors en forma de material sanitari i de diners.

Les 500.000 unitats d'equipaments sanitaris que la Fundació Barça afirma haver repartit provenen íntegrament d'aquests amics i de l'encomiable vocació d'haver inclòs al club blaugrana en les seves polítiques de responsabilitat social, tots ells estrangers i xinesos principalment. Pel que fa a aquests packs de material s'ha de subratllar, però, que part de la totalitat d'aquests productes de primera necessitat sanitària han estat requisats pel club per a consum propi. També hi ha hagut devolucions de mascaretes no homologades d'algun centre sanitari.

La política de molt soroll per no res s'ha completat amb la participació i enorme afany de protagonisme del vicepresident primer, Jordi Cardoner, en accions com la donació de mig milió d'euros a l'Hospital Infantil Sant Joan de Déu perquè la Fundació Barça fa de corretja de transmissió de la Fundació Stavros Niarchos, entitat que aporta els diners però que es fan passar per la comptabilitat blaugrana per engreixar, o si més no semblar-ho, la facturació de l'ens barcelonista.

I resta pendent el gran pas, la venda dels Tittle Rigths del Camp Nou per destinar-los a accions contra la pandèmia. Els mateixos que s'havien de vendre per a l'Espai Barça des de 2015 i encara no han trobat comprador. A veure si aquesta vegada hi ha més sort.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides