Guanya l’extrema dreta a Perpinyà

L'ultradretà Louis Aliot s'imposa al conservador Jean-Marc Pujol, per qui Puigdemont havia demanat el vot
Louis Aliot

Louis Aliot serà el nou alcalde de Perpinyà. Del partit ultradretà Reagrupament Nacional, s'ha imposat al conservador Jean-Marc Pujol alcalde de la ciutat des del 2009 pel partit UMP pel 54% dels vots. Aliot ja havia guanyat la primera volta al març. Aliot és advocat i polític i és l'actual parella de Marine Le Pen, líder del partit ultradreta i filla del fundador del Front Nacional, Jean-Marie Le Pen.

Perpinyà, amb més de 120.000 habitants, estava en el focus informatiu des de feia temps per ser el municipi al qual aspirava l'extrema dreta francesa per convertir-lo en un dels seus bastions. Fins ara, cap de les ciutats en què governava el partit Reagrupament Nacional era capital de departament. La més gran era Fréjus amb 52.000 habitants i amb la victòria a Perpinyà aquesta ciutat ha passat a ser el seu municipi insígnia. Aquesta és la ciutat més gran que aconsegueix la ultradreta des que van estar a Toló el 1995.

Una mala notícia per l'expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont, que va demanar el vot pel fins ara alcalde Jean-Marc Pujol, després de la rebuda institucional que va fer Pujol al Consell per la República el 29 de febrer.

La participació ciutadana a tot França, en aquesta segona volta, ha marcat un rècord d'abstenció a causa de la crisi sanitària, cosa que ha estat un dur revés per al partit d'Emmanuel Macron. L'extrema dreta n'ha sabut treure rèdit. El Ministeri de l'Interior informava d'una taxa de participació del 48%.

(Visited 63 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari