Guerra de banderes el dia de l’Orgull

El Parlament, la Generalitat i molts ajuntaments de Catalunya desobeeixen el Suprem amb la bandera LGBTI
La bandera LGTBI al balcó de la Generalitat

Aquest 28 de juny se celebra un any més el dia de l'Orgull, dedicat als membres del col·lectiu LGBTI. L'edició d'enguany, confinada per la Covid-19, no compta amb la gran manifestació festiva del Pride que recorria l'avinguda del Paral·lel, però sí que ahir es va celebrar una manifestació a Barcelona amb reclamacions més polítiques.

Sota el lema 'Tenim història, tenim futur. Unim els colors de totes les lluites', la concentració valorava la importància d'unir les reivindicacions LGBTI amb les lluites feministes, de classe, antiracistes o per un habitatge digne, entre d'altres.

A més de la Covid-19, l'altre protagonista inesperat de l'edició d'aquest any del dia de l'Orgull ha estat el Tribunal Suprem, amb una sentència en què prohibeix l'ús de banderes no oficials, com la bandera LGTBI, a l'exterior dels edificis públics.

En oposició i desobeint la sentència, moltes administracions com el Parlament de Catalunya, la Generalitat, l'Ajuntament de Barcelona i molts altres ajuntaments d'arreu del país llueixen avui la bandera de l'arc de Sant Martí, que representa el col·lectiu LGTBI.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides