Site icon El Triangle

El Congrés dona llum verda perquè el Suprem jutgi Laura Borràs

Laura Borràs

No hi ha hagut sorpreses en la votació que s'ha fet aquest dijous al Congrés dels Diputats sobre el suplicatori demanat pel Tribunal Suprem per poder jutjar la portaveu de JxCat a la cambra baixa, Laura Borràs, per presumptes irregularitats que hauria comès entre el 2013 i el 2017 quan dirigia la Institució de les Lletres Catalanes.

Finalment els grups parlamentaris del PSOE, PP, Unides Podem, Cs i Vox han votat a favor que el Suprem jutgi Borràs, mentre que JxCat i el PNB han estat les uniques forces polítiques que han votat en contra. Es dona la circumstància que, tal com ja havien anunciat, ERC, la CUP, EH Bildu i BNG han decidit no prendre part en la votació.

Això ha provocat l'enèsim enfrontament entre JxCat i ERC. Els exconvergents han carregat contra els republicans als quals acusen d'haver abandonat Borràs i de posar-la a disposició d'un tribunal que consideren polititzat. En aquest context, el president català Quim Torra ha fet públic un missatge a Twitter en el qual diu: "No és només la història, és ahir, és avui i serà demà: cap independentista no tindrà mai un judici just a Espanya. Entre d'altres motius, per això som independentistes, per l'anhel d'una societat justa i respectuosa amb els drets fonamentals. Tot el suport @LauraBorras!".

El portaveu d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián, s'ha defensat dient que "el que hem fet ERC, CUP i EH Bildu és una proposta de JxCat. Ens la van oferir per no legitimar la votació però de cop i volta ja no els valia, és legítim, però no és cosa nostra". De fet, JxCat havia proposat en un principi no participar en la votació del suplicatori argumentant que "el Suprem és un tribunal polític".

Exit mobile version