Rufián denuncia la “impunitat” de la Casa Reial i de l’expresident González

Sánchez defensa l'excap del govern espanyol i justifica que no s'investigui el rei emèrit, Joan Carles I
Gabriel Rufián
Gabriel Rufián

La corrupció de la casa reial i la implicació del govern de Felipe González en els GAL han centrat el cara a cara entre Gabriel Rufián, portaveu d'ERC, i Pedro Sánchez, president espanyol, al Congrés. Aquest últim ha insistit en la seva negativa a obrir comissions parlamentàries que els abordin.

La negativa de Sánchez li ha servit a Rufián per criticar la posició del PSOE, però sobretot per tornar-li les crítiques a Podem: "Podem ens ha matxucat durant anys per les contradiccions amb la nostra coalició governamental… benvinguts", ha dit en referència a la incomoditat de Pablo Iglesias i els comuns per la posició socialista en aquests assumptes.

Per la seva banda, Sánchez ha reivindicat el llegat de González i ha justificat que el Congrés no investigui ni la seva relació amb els GAL ni tampoc les suposades irregularitats del rei emèrit, Joan Carles I, assenyalat per la Fiscalia. Segons el president espanyol el poder legislatiu "no es pot atribuir el paper de jutge i de fiscal". Sánchez ha fet aquestes afirmacions en resposta a una pregunta de Rufián, que ha denunciat la "impunitat galopant" de la Casa Reial i de l'expresident del govern espanyol. Sánchez ha assegurat que "ningú és impune en aquest país" i ha demanat deixar treballar la justícia "sense interferències".

 

(Visited 35 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari