Site icon El Triangle

Refusada la recusació de Torra als magistrats pel nou cas de desobediència

Torra, a la porta del TSJC

Torra, a la porta del TSJC

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha desestimat la petició de recusació presentada pel president de la Generalitat, Quim Torra, contra tres magistrats de l'alt tribunal català. Torra els va recusar en la nova causa oberta contra ell per desobediència en no despenjar inicialment una pancarta a favor dels polítics presos del Palau de la Generalitat.

El president al·lega que els tres magistrats ja van participar en la causa anterior per uns fets gairebé idèntics i pels quals el tribunal el va condemnar. Tant la fiscalia com els propis afectats es van oposar a les causes de recusació al·legades per la defensa de Torra i ara el TSJC els han donat la raó.

Segons el tribunal, els tres magistrats recusats no tenen cap falta d'imparcialitat per haver participat en l'anterior causa, ja que, tot i que són similars, no és la mateixa.

D'altra banda, avui mateix, la defensa del president Torra ha plantejat davant del Tribunal Suprem la recusació de deu magistrats de la Sala Penal que han de resoldre sobre l'abstenció del jutge que va ser designat com a ponent del recurs de cassació per la sentència dels llaços.

La defensa de Torra considera que els deu magistrats de la Sala Penal del Suprem recusats tampoc reuneixen els requisits d'imparcialitat necessaris per a resoldre sobre l'abstenció plantejada per Colmenero Méndez de Luarca.

Exit mobile version