Site icon El Triangle

ERC, contra el decret de “nova normalitat”

Marta Vilalta

Marta Vilalta

La portaveu d’ERC, Marta Vilalta, ha anunciat aquest dilluns que el seu partit no votarà a favor del decret de la "nova normalitat" del govern espanyol, després d’haver tornat a donar suport a l’extensió de l’estat d’alarma.

Vilalta ha retret al president del govern espanyol, Pedro Sánchez, que no ha volgut negociar el decret amb ERC i l’ha acusat de “rebaixar-se” a pactar amb Ciutadans, un formació que, segons ella, els facilita “els vots més barats” i, de fet, “a canvi de res”, ha assegurat.

La portaveu d’ERC, que ha presentat com a incompatible el suport d’ERC amb el de Cs, també ha acusat el govern espanyol d’usurpar competències i ha criticat que “estiguin negant que va tenir lloc una recentralització”, i que va optar per la imposició en comptes de la col·laboració.

A més, Vilalta ha atribuït a l’electoralisme el fet que, segons assegura, des del govern de Sánchez ara “volen centrifugar les responsabilitats a les comunitats autònomes” després de “centralitzar les competències”, perquè “el resultat no ha estat bo”.

Exit mobile version