Un testaferro de Joan Carles I hauria pagat part de la lluna de mel del rei

El diari britànic The Telegraph torna a relacionar Felip VI amb diners del seu pare, el rei emèrit
Imatge d'arxiu de la boda de Felip VI i Letizia

Nova polèmica entorn la figura de Joan Carles I. Un empresari amic del rei emèrit, Josep Cusí, hauria pagat 269.000 dels 467.500 dòlars que va costar la lluna de mel dels actuals reis Felip i Letizia. Això suposa més de la meitat del cost total d'un viatge que va passar per Cambodja, les illes Fiji, Samoa, Califòrnia i Mèxic l'any 2004. Segons el diari britànic The Telegraph, que publica la informació, Cusí hauria actuat com a testaferro del rei emèrit.

Tot plegat es va fer mitjançant la societat Navilot, propietat de l'empresari, a la qual l'advocat de Cusí ha explicat al The Telegraph que pertanyen "diversos iots de la sèrie "Bribón"", amb els quals Joan Carles i l'empresari han fet regates molts estius.

The Telegraph titula la notícia "La lluna de mel secreta de mig milió de dòlars pagada pel pare caigut en desgràcia", i assenyala que aquesta informació resultarà incòmoda per l'actual rei després dels esforços que ha fet per distanciar-se de la fortuna del seu pare.

El diari, a més, relaciona el rei emèrit amb Jordi Pujol Ferrusola, perquè explica que la societat Navilot va ser creada per l'advocat Javier Villalba Catalá, que hauria treballat per als consells d'administració de més de cent empreses, incloent-hi algunes de vinculades al fill gran de l'expresident de la Generalitat, actualment a la presó, acusat dels delictes de corrupció i blanqueig de capitals i investigat per l'Audiència Nacional.

De fet, Villalba Catal havia estat qualificat, temps enrere, en algunes informacions periodístiques, de "testaferro de la família Pujol" per la seva participació en els negocis de Pujol Ferrusola.

(Visited 118 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari