Adeu estat d’alarma, hola turisme

Aquest diumenge s'acaben les restriccions de mobilitat arreu de l'estat espanyol i es reobren les fronteres
Aeroport de Barcelona

Catalunya ja fa més de 24 hores que ha deixat enrere l'estat d'alarma i ha entrat en aquesta nova etapa que la Generalitat anomena fase de represa. Però serà a partir de la propera mitjanit quan l'estat d'alarma s'aixequi al conjunt del territori espanyol i es posi fi a 98 dies d'excepcionalitat.

Una de les implicacions més important d'això fa referència a la mobilitat: per primer cop en més de tres mesos, hi haurà lliure circulació a tot el territori. Des de dijous, amb l'arribada d'aquella fase 3 llampec, és possible moure's per tot Catalunya, però a partir d'aquesta mitjanit ja es podrà viatjar també entre comunitats autònomes.

L'altre gran canvi que arribarà aquesta mitjanit és la reobertura de les fronteres. Torna la lliure circulació a la Unió Europea i això vol dir l'arribada del turisme. La Moncloa ja té a punt tots els protocols a les fronteres, sobretot als aeroports.

De moment hi haurà 700 persones que controlaran tots els passatgers, amb un triple protocol: prova de temperatura, inspecció visual i declaració jurada del viatger conforme no té símptomes de coronavirus. Si un d'aquests tres controls falla, es farà una revisió mèdica i el metge valorarà si és necessari fer una prova PCR.

Aquests controls ja fa dies que es fan però des de diumenge s'estenen a tots els aeroports amb trànsit internacional i es reforçaran de cara a l'1 de juliol, quan començaran a arribar turistes de fora de l'espai Schengen. Ara bé, el govern espanyol creu que la reobertura de les fronteres no es traduirà en una allau de turistes.

Si es detecten brots turístics, el mateix hotel servirà de zona de confinament a partir dels tres casos de contagi, entenent que la majoria seran lleus i no necessitaran hospitalització.

(Visited 42 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari