Esquerra pressiona Torra per fixar ja una data d’eleccions consensuada

El conseller d'Exteriors s'afegeix a la demanda i entén que la convocatòria no pot ser "unilateral"
Bernat Solé

Esquerra Republicana manté la pressió al president Quim Torra (JxCat) per forçar una data d'eleccions sense trigar més temps. Ara és el conseller d'Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència, Bernat Solé, qui adverteix Torra que la ciutadania "no entendria" que la data de les eleccions a Catalunya la fixés ell de forma "unilateral".

En una entrevista amb l'ACN, Solé ha constatat que en ser el Govern de coalició és "molt millor" que els acords es prenguin amb consens i no de forma "unilateral". Solé ha afirmat que l'executiu ha de tenir un "horitzó" i que està "segur" que s'arribarà a un acord per la data dels comicis.

El conseller ha condicionat la celebració de la comissió bilateral amb l'Estat a què prèviament s'hagi "parlat" amb el govern espanyol i tingui "voluntat d'arribar a acords" sobre el referèndum i l'amnistia.

Per la seva banda, Torra no convocarà eleccions autonòmiques immediatament, segons va revelar en un article a La Vanguardia amb motiu del segon aniversari de la seva presa de possessió com a president de la Generalitat. "No és el moment d'abocar Catalunya a unes eleccions", afirmava en el seu escrit. I centrava l'agenda política a fer front a la crisi sanitària provocada per la pandèmia de la Covid-19.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides