Cases de compravenda asseguren que ja no els arriben joies familiars per fer front a l’actual crisi

Les cases de compravenda d'or avisen que encara no ens hem refet de la crisi del 2008 i que no hi ha peces d'or per vendre
Casa de compravenda d'or

L'or, segons els experts, sempre és un valor segur perquè mai baixa de preu. És un recurs quan venen mal dades tirar de medalles, collarets o polseres per vendre en una casa de compravenda d'or o al Monte de Piedad i amb els diners anar saldant els deutes, però per la propera crisi que ja tenim a sobre ja no ens queda ni aquest recurs tal com ens explica Jesús, propietari d'una botiga de compravenda d'or quan afirma que "respecte al 2008, que va ser la primera crisi, estarem molt pitjor, perquè en aquella veníem d'uns anys de bonança en què la gent va comprar moltes joies bones que després va poder vendre. En aquesta crisi, encara no estem recuperats i aviat quan s'acabin els diners pels ERTO o l'atur i les ajudes, la gent començarà a desfer-se de les poquíssimes joies que encara té per casa, però res, misèries".

Durant aquesta pandèmia l'or ha augmentat força de valor. El gram es cotitza a 49,43 euros, però en una casa de compravenda paguen entre 25 i 30 euros per gram. Tot i que el preu no és gaire alt, és una forma de tenir líquid de manera immediata, com ens explica Pablo A. representant de les botigues ArteOro quan diu que "hi ha necessitat d'efectiu i líquid al carrer i la manera més ràpida és vendre't les joies. Un gram d'or oscil·la segons l'establiment entre 25 i 30 euros, de preu net ja lliure d'impostos, una aliança pesaria uns 3,5 grams i et podrien donar, per exemple, 115 euros nets per a la teva butxaca".

Els botiguers es queixen que de moment no hi ha hagut una allau de gent a vendre or, i com assegura Jesús, propietari d'una botiga de compravenda d'or, "estem comprant un 40% per sota que abans del confinament", però esperen una remuntada de clients ara que ja es poden visitar les botigues i la necessitat constreny.

Per vendre, es ven de tot, segons ens explica Pablo A, de ArteOro, " des de dentadures postisses, que ronden els 700 euros, a polseres, anells, portacigarrets, lots de joies acumulades durant una vida que han estat heretades, sobretot ara que hi ha hagut molts avis que han traspassat, i augmenta la venda de plata: coberteries, safates… no tenen tant valor sentimental i la gent se'n desprèn ràpidament. Prefereixen els diners que un canelobre de plata".

Les cases de compravenda d'or van sortir com a bolets l'any 2008, però com explica Jesús, no totes han resistit el pas del temps, "el 2008 es van muntar 300.000 botigues de compravenda a Espanya i el 2013 només en quedava un 13%". Pablo A, de ArteOro afirma que abans de vendre en una botiga és aconsellable mirar diversos establiments, "la gent ha de mirar molt on ven l'or per què en 100 grams pot haver-hi diferències de 1000 euros entre un lloc i un altre. És un negoci on hi ha gent de dubtosa reputació que publiciten una cosa i després t'ofereixen una altra"

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides