Laura Borràs pot ser el detonant que faci saltar el Govern pels aires

El president de la Generalitat, Quim Torra, va anunciar fa mesos que fixaria una data per a les eleccions després de l’aprovació dels pressupostos. Ja aleshores era públic i notori que els dos socis del Govern, JxCat i ERC, no se suportaven. Però l’actitud dels republicans i del president del Parlament, el republicà Roger Torrent, davant la instrucció de la Junta Electoral per desposseir Torra del seu escó va fer esclatar el president.

Després, la pandèmia del coronavirus va arribar i s’ho va menjar tot, ajornant fins i tot l’anunci de les eleccions. Ara per ara, el Govern assegura que està centrat a combatre els efectes de la crisi de la Covid-19, però torna a ser evident per a tothom que els dos socis no se suporten. Així, el que sembla que falta és un nou detonant que faci emprenyar tant a Torra com a JxCat i que faci esclatar de nou la ira en forma d’eleccions. En aquest sentit, el suplicatori que el Congrés dels Diputats ha de votar d’aquí a un parell de setmanes per permetre que el Tribunal Suprem jutgi la diputada de JxCat, Laura Borràs, es perfila com aquest possible detonant si ERC no s’alinea amb JxCat i hi vota a favor o s’absté.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides