143 nous contagis en 24 hores i 52 morts per Covid-19 en una setmana

Sanitat proposa reduir el temps de quarantena dels pacients: dels actuals catorze dies a deu
Coronavirus

El Ministeri de Sanitat ha notificat 52 morts en l'última setmana, de les quals 25 a Madrid, tretze a Castella i Lleó i tres a Barcelona. La dada total de víctimes mortals des de l'inici de la crisi es manté congelada en 27.136 mentre es revisen prèvies al canvi de metodologia en la notificació de la informació de l'epidèmia. Pel que fa als nous contagis, en les últimes 24 hores se n'han notificat 143, la majoria entre Madrid, amb 69, i Catalunya, amb 16. El total de persones que s'ha contagiat de la malaltia se situa avui en 245.268, 585 més que ahir.

Fernando Simón, director del centre de coordinació d'alertes i emergències mèdiques, ha apuntat que el decret de nova normalitat fixarà algunes mesures per a tot l'Estat i ha demanat que "entre tots" es compleixin. Les comunitats autònomes tindran capacitat per fer regulació més específica. "La mobilitat entre comunitats autònomes, quan acabi el decret d'estat d'alarma, no es podrà restringir, però és recomanable no moure's si no és necessari", ha dit el doctor. De cara a l'estiu, Simón ha demanat tenir "respecte" al virus. "Tenim una experiència molt recent i dramàtica, i hem de tenir en compte què pot passar si rebaixem les mesures de prevenció", ha afegit.

D'altra banda, Simón ha detallat que a partir d'un cert nombre de dies des de l'inici de símptomes, el virus deixa de ser transmissible, especialment en els asimptomàtics o amb simptomatologia lleu. Això ha fet que s'hagi canviat el criteri i, en bona part dels casos i contactes, es proposi reduir el temps d'aïllament o quarantena. Dels catorze dies a uns deu. S'han de complir condicions, però això permet optimitzar el sistema i millorar la vida dels pacients. "Si s'aplica correctament, no implica un increment del risc, però no és una decisió personal sinó que ho ha de decidir un metge", ha remarcat el doctor.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides