Primera llum verda del Congrés perquè el Suprem investigui Borràs

La Comissió de l'Estatut dels Diputats tramitarà el suplicatori després d'una votació on Unidas Podemos s'ha abstingut i ERC no ha participat
Laura Borràs
Laura Borràs

La sol·licitud del Tribunal Suprem al Congrés dels Diputats per poder investigar la portaveu parlamentària de JxCat, Laura Borràs, ha rebut la primera llum verda aquest dilluns: l'aprovació per part de la Comissió de l'Estatut dels Diputats de la tramitació del suplicatori. En la votació, celebrada a porta tancada, s'ha imposat la posició favorable del PSOE, el PP, Vox i Ciutadans, mentre que JxCat i el PNB han votat en contra i Unidas Podemos s'ha abstingut. ERC i EH Bildu no hi han participat.

La votació definitiva sobre l'aixecament de la immunitat de Borràs com a diputada tindrà lloc el pròxim 25 de juny, també a porta tancada. Si el ple del Congrés atorga per majoria el vistiplau, el Suprem podrà investigar oficialment Borràs sobre les suposades irregularitats en les adjudicacions de contractes de la Institució de les Lletres Catalanes (ILC). En concret, per la presumpta comissió de delictes de malversació, frau, prevaricació administrativa i falsedat documental, que la diputada i exconsellera de JxCat ha rebutjat reiteradament.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides