Torra posa Catalunya en “etapa de represa” aquesta mitjanit

El cap de l'executiu català dona per acabada la fase 3 a la que s'havia entrat la passada mitjanit
Quim Torra

El president de la Generalitat, Quim Torra, dona per finalitzada la fase 3 de la desescalada pel coronavirus a Catalunya aquesta pròxima mitjanit, després de només 24 hores des que l'autoritzés el govern central. Torra ha explicat que ha signat un decret en el qual s'estableix que a partir de demà divendres comença a Catalunya una "etapa de represa" i que "decauen els estats d'alarma", afegint que "ara sí que hem recuperat totes les nostres competències".

Quim Torra ha insistit que tot i la nova situació a Catalunya hi haurà l'obligatorietat de seguir usant la mascareta, tret de quan es pugui mantenir la distància de seguretat entre persones, que serà d'un metre i mig o el fet de mantenir dos metres i mig de distància entre persones com a mesura de superfície de distància física interpersonal.

El president català també ha insistit en el fet que a parer seu "un altre estat d'alarma era possible", criticant el model aplicat durant els primers mesos de la pandèmia de la Covid-19 per part del govern central. Torra ha afirmat que "nosaltres ho hem anat exposant cada dia", afegint que "ja vàrem decretar el tancament de les escoles o el confinament d'Igualada". Torra ha qüestionat si "el confinament total s'hagués fet vint dies abans. Què hagués passat? No ho sabem, però hauríem pogut fer-ho d'una altra forma, com ho han fet altres països".

(Visited 74 times, 1 visits today)

avui destaquem

Feu un comentari