Torra posa Catalunya en “etapa de represa” aquesta mitjanit

El cap de l'executiu català dona per acabada la fase 3 a la que s'havia entrat la passada mitjanit
Quim Torra

El president de la Generalitat, Quim Torra, dona per finalitzada la fase 3 de la desescalada pel coronavirus a Catalunya aquesta pròxima mitjanit, després de només 24 hores des que l'autoritzés el govern central. Torra ha explicat que ha signat un decret en el qual s'estableix que a partir de demà divendres comença a Catalunya una "etapa de represa" i que "decauen els estats d'alarma", afegint que "ara sí que hem recuperat totes les nostres competències".

Quim Torra ha insistit que tot i la nova situació a Catalunya hi haurà l'obligatorietat de seguir usant la mascareta, tret de quan es pugui mantenir la distància de seguretat entre persones, que serà d'un metre i mig o el fet de mantenir dos metres i mig de distància entre persones com a mesura de superfície de distància física interpersonal.

El president català també ha insistit en el fet que a parer seu "un altre estat d'alarma era possible", criticant el model aplicat durant els primers mesos de la pandèmia de la Covid-19 per part del govern central. Torra ha afirmat que "nosaltres ho hem anat exposant cada dia", afegint que "ja vàrem decretar el tancament de les escoles o el confinament d'Igualada". Torra ha qüestionat si "el confinament total s'hagués fet vint dies abans. Què hagués passat? No ho sabem, però hauríem pogut fer-ho d'una altra forma, com ho han fet altres països".

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides