Els treballadors de Nissan reclamen la derogació de l’article que permetria un ERO d’Extinció

Els empleats del gegant nipó s’han manifestat davant seus de les administracions catalana i espanyola
Treballadors de Nissan protestant
Treballadors de Nissan protestant

Els treballadors de Nissan, convocats pels comitès de la companyia, s’han manifestat aquest dijous pels carrers de Barcelona per exigir a les administracions catalana i espanyola que deroguin l’article 51 de l’Estatut dels Treballadors per tal d’evitar que la multinacional nipona tingui via lliure per efectuar un ERO d’Extinció sense que hi hagi una autorització prèvia de l’Administració.

Els empleats del gegant automobilístic defensen que la derogació d’aquest article, que va ser inclòs a la darrera reforma laboral i que situa al treballador en una situació molt desfavorable en finalitzar definitivament la relació laboral entre l’empresa i els treballadors, permetria que Nissan es veiés obligat a negociar.

Amb la voluntat d’interpel·lar tant al govern de la Generalitat com al govern central, la protesta ha començat a les 10.30h davant la seu del Departament d’Empresa i Coneixement i els treballadors de la companyia japonesa a Catalunya s’han desplaçat des d’aquest punt fins la Delegació del Govern a Catalunya. A més, els empleats han entregat una carta a les dues administracions en les que reclamen la derogació de l’article 51 de l’Estatut dels Treballadors i la petició que la direcció de Renault, soci de Nissan, s’impliqui en una alternativa industrial per les instal·lacions catalanes del gegant japonès.

 

 

 

 

 

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides