El cas Trapero, vist per a sentència

La Fiscalia no ha acreditat la sedició i proposa una condemna per desobediència per evitar l'absolució
Josep Lluís Trapero

El judici contra els Mossos i l'excúpula d'Interior ha quedat vist per a sentència. Les defenses han presentat els seus informes finals després del canvi d'acusació de la Fiscalia i la presidenta del tribunal, Concepción Espejel, ha tancat la vista oral amb un "conclòs per a sentència", i ha agraït la col·laboració a les parts. Tres anys després de l'octubre de 2017, ja només queda esperar el veredicte dels tres magistrats.

La Fiscalia, incòmoda durant el judici per una acusació, la de rebel·lió, difícil de justificar, no l'ha acreditat durant la fase testifical. A última hora ha canviat la qualificació i ha proposat una condemna per sedició i, com a alternativa, per evitar una sentència absolutòria, una condemna per desobediència, que no implica presó.

En la presentació dels informes finals, l'advocada de Josep Lluís Trapero, Olga Tubau, sense poder contenir les llàgrimes, ha demanat que no es carregui sobre el major dels Mossos el "fracàs polític" de l'1-O i la "impotència" de l'Estat.

L'advocada ha demanat l'absolució dels seus clients i ha citat una frase de l'exministre de Justícia Alonso Martínez que deia que "un ciutadà d'un poble lliure no ha d'expiar les faltes que no són seves, ni ser víctima de la impotència o l'egoisme d'un estat. I això és una cosa que poden evitar els tribunals".

L'advocada de Trapero ha desacreditat el relat de Diego Pérez dels Cobos, destacant l'animadversió del tinent coronel al major del Mosso i ha insistit en el seu "fracàs" com a coordinador de l'1 d'octubre.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides