Torra insta ERC a concretar una proposta de referèndum

El president reclama suport per votar-lo com abans millor després que Sabrià advoqués per "una estratègia conjunta" contra la "intromissió" del Suprem
Quim Torra
Quim Torra

La distància entre els socis del govern de la Generalitat, JxCat i ERC, s'ha tornat a evidenciar al Parlament de Catalunya aquest dimecres quan el president català, Quim Torra, ha respost al portaveu parlamentari d'ERC, Sergi Sabrià, demanant-li que concreti una proposta per celebrar un nou referèndum sobre la independència de Catalunya.

Sabrià havia demanat acordar "una estratègica conjunta" contra el que considera una "intromissió judicial" del Tribunal Suprem, l'eventual inhabilitació de Torra com a president, i havia argüit que la unitat "no es proclama, s'exerceix".

Torra ha replicat que la unitat, segons el seu parer, ha de ser "una estratègia de llarga durada" i ha reiterat la seva proposta de "tornar a exercir l'autodeterminació", formulada ja el passat mes d'octubre, després que el Suprem condemnés a penes de presó a diversos dirigents del procés.

En concret, ha reclamat suport per celebrar la votació com abans millor, ha assegurat que es manté "allà", en referència a aquell plantejament, i s'ha preguntat: "Hi ha tota la Cambra aquí?". De fet, ha recordat a ERC que van votar una resolució que els va emplaçar a buscar la manera d'exercir l'autodeterminació.

Pel que fa a la convocatòria d'eleccions anticipades, desitjada per ERC després que fos anunciada però no concretada per Torra abans que la pandèmia de la Covid-19 impactés a Catalunya, el president de la Generalitat l'ha aparcat fins que les solucions a les crisis sanitària i econòmica estiguin "encarrilades", i no ha apuntat cap data.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides