Buch anuncia “l’expulsió immediata” dels mossos acusats de racisme quan el jutge determini qui són

Reprodueix vídeo

El conseller d'Interior, Miquel Buch, ha defensat la seva actuació en el cas dels agents dels Mossos d'Esquadra que han estat acusats de racisme contra un jove al Bages. El conseller Buch ha dit en un missatge a Twitter que els investigats ja no són al carrer i que ara es troben fent tasques d'oficina. Buch també ha afirmat que quan el jutge determini qui són els autors "exigiré la seva expulsió immediata del cos de Mossos", afegint que "no tolerarem ni un bri de complicitat amb el racisme, la xenofòbia i el feixisme".

El titular d'Interior ha respost amb termes similars a les preguntes que li han fet des dels comuns i la CUP en la sessió de control a l'Executiu català al Parlament. En aquest context, el conseller Buch, que ha qualificat els fets dels quals s'acusa sis agents dels Mossos de "fets il·legals, uns fets fastigosos", ha defensat que "quan tingui els noms dels autors i dels encobridors, si n'hi ha, exigiré l'expulsió immediata del cos. Quan tingui els noms, perquè ara entenc que són sis persones que estan investigades, i desconec si els sis estan implicades o si hi havia persones que en allà no hi eren".

Buch també ha defensat la seva actuació en el cas dient que: "Què he fet? Mesura preventiva tipificada com a greu de retirar del servei que estaven prestant, i no estaran al carrer. Aquestes persones no estaran al carrer, seran a oficines momentàniament fins que no tinguem qui són els autors. I quan hi siguin els autors seran, repeteixo, expulsats del cos, com es mereixen. Perquè malmeten el bon nom del cos dels Mossos d'Esquadra i de les 17.000 persones que treballen com a policia en aquest país, siguin Mossos d'Esquadra o els 12.000 policies locals. Per què, perquè una societat democràtica funcioni ha d'haver-hi confiança entre la societat i la policia, i fets aïllats com els que hem viscut demostren que hem d'actuar molt severament".

També el president català, Quim Torra, en seu parlamentària ha defensat responent a la pregunta del grup de Ciutadans sobre el cas que quan hi hagi una sentència del jutge, ara el cas el porten en un jutjat de Manresa, el govern català adoptarà les "decisions més radicals i més extremes".
 

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

Noticias relacionadas

Hoy destacamos

Deixa un comentari

Notícies més llegides