Torra qualifica de “petites discrepàncies” les tensions entre els socis del seu executiu

El president català diu que convocarà eleccions quan tingui encarrilades les solucions a les diferents crisis que ha portat el coronavirus
Torra al Parlament

El president català, Quim Torra, ha volgut minimitzar els diferents episodis d'enfrontaments que han protagonitzat els socis del seu govern, JxCat i ERC, i que han evidenciat la manca de sintonia entre les dues forces polítiques que formen part de l'executiu de la Generalitat de Catalunya. Torra, en la sessió de control a l'executiu al Parlament de Catalunya, ha afirmat que "són coses dels governs de coalició, a vegades passen aquestes coses. Li passa al govern espanyol, li passa al govern català a vegades, doncs també lògicament tenim les nostres petites discrepàncies".

D'aquesta manera ha respost Quim Torra a la pregunta feta per la líder dels comuns al Parlament, Jéssica Albiach, la qual ha demanat a Torra que expliqués com es pot justificar que no convoqui eleccions tenint un govern enfrontat quan ja el passat 29 de gener va anunciar que quan hi hagués pressupostos convocaria els ciutadans a les urnes, i que ja fa un més i mig que la Generalitat té els pressupostos aprovats i Torra segueix negant-se a posar les urnes. Per reforçar el seu discurs, Albiach ha enumerat els casos "Ferrovial, Jordi Arasa i Borràs" per recordar els darrers enfrontaments entre exconvergents i republicans.

En aquest context, Torra ha dit que convocarà eleccions quan hagi encarrilat la sortida de les diferents crisis que ha provocat la pandèmia de la Covid-19. Aquí Torra ha enumerat la crisi sanitària, la crisi econòmica, la crisi social i la crisi educativa, i ha assegurat que "jo no tinc cap interès personal, jo no seré candidat ni em presentaré. Jo estic aquí per interès de país", afegint que "jo li asseguro que quan tinguem encarrilades totes aquestes solucions no tingui cap dubte que els ciutadans de Catalunya seran cridats a les urnes".

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides