La defensa al·lega que es vol culpar Trapero del “fracàs polític” de l’1-0

L'advocada Tubau diu que la Fiscalia ha canviat les acusacions per evitar així una sentència absolutòria
Trapero

La defensa del major Trapero i la intendenta Laplana diu que l'1 d'Octubre va ser un fracàs polític del qual s'intenta fer responsable la policia. L'advocada Olga Tubau ha exposat aquest dimarts l'informe final, en la penúltima sessió del judici que es fa a l'Audiència Nacional, i ha desmuntat un per un els arguments que aquest dilluns va fer servir la Fiscalia per convèncer el tribunal que Trapero i Laplana han comès un delicte de sedició.

Tubau ha estat contundent: l'1 d'octubre de 2017 van sortir a votar "dos milions de persones" i "no hi havia efectius policials suficients de cap dels tres cossos que hi participaven -Guàrdia Civil, Policia Nacional i Mossos d'Esquadra- "per detenir el referèndum com havia ordenat el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJCat) atès que havia estat prohibit pel Tribunal Constitucional.

"El referèndum il·legal es va celebrar i cap dels tres cossos cridats a impedir-ho, ni junts ni per separat, van poder complir el mandat. Va ser un fracàs policial davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya o potser va ser principalment un fracàs polític del què es fa responsable als cossos policials", ha destacat Tubau en el seu informe de conclusions en el judici en el qual Trapero està acusat de sedició.

Tubau ha aprofitat per destacar que tant Guàrdia Civil com Policia Nacional han realitzat els atestats d'aquesta causa, quan "tenen un interès directe en aquests fets perquè si es condemna al major Trapero" i si en la sentència que dicti l'Audiència Nacional es diu que l'1-O va ser un "fracàs dels Mossos d'Esquadra", aquests altres dos cossos "veuran la seva imatge restablerta".

Tubau també assegura que el delicte de sedició no cola per enlloc, ja que ni tan sols se'l creu la Fiscalia. L'advocada diu que el ministeri fiscal ha canviat les acusacions, afegint-hi desobediència, per mirar d'evitar així una sentència absolutòria.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides