El Congrés votarà el suplicatori de Borràs el 25 de juny

Rufián evita aclarir el sentit del vot d'Esquerra
Laura Borràs

El ple del Congrés dels Diputats efectuarà el 25 de juny a porta tancada la votació sobre la sol·licitud del suplicatori plantejat pel Tribunal Suprem per poder investigar la portaveu de JxCat a la cambra, Laura Borràs, sobre les presumptes irregularitats en les adjudicacions de contractes de la Institució de les Lletres Catalanes (ILC).

Abans, la Comissió del Diputat ha d'emetre un dictamen aquest dijous, també a porta tancada, que es remetrà al ple abans que tingui lloc la votació definitiva sobre el suplicatori.

Si el ple del Congrés atorga per majoria el vistiplau, que és l'escenari més probable, el Suprem podrà investigar oficialment Borràs per la presumpta comissió de delictes de malversació, frau, prevaricació administrativa i falsedat documental, que la diputada i exconsellera de JxCat ha negat reiteradament, a més d'assegurar que pateix una persecució política.

El soci de JxCat al govern de la Generalitat, Esquerra Republicana, no ha aclarit per boca del seu portaveu al Congrés, Gabriel Rufián, què votarà sobre el suplicatori en el ple.

Rufián, això sí, ha manifestat que ERC, amb els seus 13 representants, "ni suma ni resta" en el desenllaç de la votació. "ERC no envia ningú al Suprem per donar explicacions", ha dit. I ha afegit que és l'aforament el que determina que els diputats hagin de retre comptes al Suprem, i que triar "entre antirepressió" i anticorrupció" és "un dilema pervers".

El seu excompany de bancada, l'exdiputat Joan Tardà, ha apuntat que ERC votarà a favor que el Suprem pugui investigar Borràs, i ha assegurat que si la diputada de JxCat ho fos d'ERC, ja hauria dimitit i l'haurien suspès com a militant fins que s'esclarissin els fets.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari