La Fiscalia insisteix que Trapero no va fer res per evitar el referèndum

El ministeri públic demana 10 anys de presó per a Trapero, Soler i Puig per sedició
El Major Trapero

La Fiscalia insisteix que els Mossos no van fer res per evitar el referèndum i, fins i tot, diu que van ajudar a legitimar-lo. Aquest dilluns s'ha reprès a l'Audiència Nacional el judici contra el major Trapero, la intendenta Laplana i els exmembres de la cúpula d'Interior, Pere Soler i Cèsar Puig. El ministeri públic demana 10 anys de presó per a Trapero, Soler i Puig per sedició perquè diu que van obligar el cos policial a actuar d'acord amb els interessos del govern independentista.

El fiscal Miguel Ángel Carballo ha arrencat el seu informe final tornant a repetir que aquest judici no és contra els Mossos d'Esquadra, sinó contra els seus comandaments i els membres de la cúpula d'Interior, que són els que van dirigir les actuacions.

Carballo, que s'ha dedicat a llegir fil per randa la sentència del procés que va dictar el Suprem, diu que és evident que els Mossos del 2017 no actuaven igual que els d'ara, motiu pel qual diu que estaven alineats amb el govern de Carles Puigdemont.

Sobre el pla per detenir Puigdemont i els consellers, el fiscal assegura que és una idea que trontolla perquè Trapero no en va dir res fins que va declarar al Suprem com a testimoni i tot apunta que el pla es va elaborar després.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides