Christian García, primera víctima del ‘cas TV3’ pel documental de Rosell

Dimiteix el fins ara director d'Esports de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals
Christian Garcia, ex-director d'Esports de la CCMA
Christian Garcia, ex-director d'Esports de la CCMA

La censura i la manipulació denunciada a TV3 per l'emissió del documental 'El cas Rosell' s'ha cobrat la primera víctima amb la dimissió del responsable de la direcció d'esports de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, el periodista Christian García.

La seva renúncia, que ha arribat quan havia d'anar al Parlament de Catalunya a donar explicacions sobre les informacions i fets que han transcendit sobre com es va produir el programa, s'associa amb el fet que el director de TV3 Vicent Sanchis l'havia assenyalat com l'únic responsable de quan i com es va emetre. Sanchis, a més, ha afegit que, si per ell fos, el documental no s'hauria emès perquè en la seva opinió una de les parts al·ludides, Mediapro, no havia tingut l'oportunitat de defensar-se.

Així i tot, en el relat del procés penal sofert per Sandro Rosell, que va impulsar l'Audiència Nacional sobre la base de la mateixa comissió rogatòria dels EUA que ha acabat acusant el soci fundador de Mediapro Gerard Romy de blanqueig de capitals, suborn i corrupció, s'omet aquest origen. També el fet que la jutgessa Carmen Lamela posés en guaret els indicis criminals contra Romy, refredant durant cinc anys la instrucció, i en canvi s'afanyés a tancar a Rosell a la presó, finalment sense arguments ni proves com ha demostrat el judici i les apel·lacions posteriors.

Per dir-ho d'alguna manera, algú a TV3, Christian Garcia com a director d'esports suprem segons el mateix director de la cadena, Vicent Sanchis, no només va mutilar una part clau de l'escàndol judicial del qual va ser víctima Rosell, també, tenint el documental amb material exclusiu, inclòs el testimoni de Rosell, abans que cap altre mitjà, TV3 va retardar la seva emissió donant temps a que Jordi Évole, a LaSexta, destapés el cas abans que la televisió catalana.

TV3 també el va emetre fora de prime time, un altre fet que, acumuladament, ha donat peu a una sèrie de preguntes des del Parlament de Catalunya. Encara que Christian Garcia ha justificat la seva decisió per causes personals, ningú dubte que 'El cas Rosell' ja dona per a un documental propi sobre com s'ha viscut a la televisió autonòmica i sobre fins a quin punt, com és vox populi a l'univers de la rebotiga de la televisió, els tentacles de Jaume Roures i de Mediapro poden arribar tan lluny.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides