Anticorrupció demana al jutge del 3% que torni a investigar Ribó per suborn

La Fiscalia aprecia indicis de delicte en l'acceptació per part del Síndic de Greuges d'una invitació per presenciar la final de la Lliga de Campions del 2015
Rafael Ribó
Rafael Ribó

La invitació acceptada pel Síndic de Greuges, Rafael Ribó, per viatjar a Berlín i presenciar en directe la final de la Lliga de Campions del futbol del 2015 presenta indicis de delicte, segons la Fiscalia Anticorrupció, que vol que es reobri la causa i es torni a investigar Ribó per suborn, publica El Periódico.

Anticorrupció sosté que el constructor Jordi Soler, que es troba imputat en el cas del 3% -una trama de presumpte finançament il·legal de Convergència-, va convidar Ribó a la final de Berlín no per cortesia, sinó per conrear la seva amistat com a càrrec públic. Per aquest motiu, la Fiscalia ha recorregut la decisió del jutge instructor del cas del 3%, José de la Mata, d'arxivar la investigació per suborn contra Ribó.

La mateixa informació afegeix que, en el seu escrit remès al jutge, la Fiscalia sosté que l'empresari va efectuar un apropament "interessat, conscient i progressiu als centres de poder de Catalunya" i que Ribó no tan sols va acceptar la invitació, sinó que, a més, va demanar que també la seva filla fos convidada.

L'escrit dirigit per Anticorrupció a l'Audiència Nacional, segons indica El Periódico, remarca que Ribó va reiterar davant De la Mata que no va tenir cap intervenció en l'expedient sobre una petició presentada per Soler al Síndic, en la qual denunciava deficiències del polígon industrial de Sallent on es troben les seves empreses. I recorda que Ribó, tot i que va oferir el lliurament de l'expedient, no ho va fer, per la qual cosa troba que el jutge hauria d'enviar la Guàrdia Civil a recollir-lo.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides