CCOO reclama més mesures contra el maltractament i la discriminació de les persones grans

El sindicat lamenta que ancians i ancianes morissin en residències per la Covid-19 sense que fossin traslladats a centres hospitalaris
Imatge d'una residència de gent gran

La Federació de Pensionistes i Jubilats de Comissions Obreres de Catalunya ha reclamat, coincidint amb el Dia de Presa de Consciència de l’Abús i el Maltractament en la Vellesa, un model de coordinació sociosanitari sota la coordinació i la supervisió dels serveis públics de salut, la reorganització dels centres d’atenció de persones dependents i l’atribució a la jurisdicció social dels litigis en matèria de dependència.

En un manifest, CCOO ha emfatitzat la discriminació que pateixen les persones grans que són gais, lesbianes, bisexuals i transsexuals, ja que és “la primera generació que en la seva joventut no va poder sortir de l’armari, però que sí que ho va fer en la seva maduresa”. Al mateix temps, aquest sindicat remarca l'existència d’informes que indiquen que la majoria d’agressions que pateixen els ancians provenen de les persones cuidadores, cònjugues o parents pròxims, i subratlla que la major part de les víctimes són dones. En aquest sentit, Comissions Obreres fa una crida a no invisibilitzar aquestes realitats i, en conseqüència, potenciar el paper que juguen els serveis d’atenció primària de salut i els serveis socials.

Per altra banda, el manifest recorda que les persones grans tenen els mateixos drets i llibertats que la resta de la ciutadania, però que a la pràctica, sovint es troben en una situació de major vulnerabilitat a l’hora d’exercitar aquests drets degut a factors com la pobresa, la discapacitat, la malaltia o l’aïllament social.  Per aquest motiu, CCOO defensa la rellevància dels tres aspectes que engloba la protecció jurídica: la formació en drets, l’orientació davant un problema concret i la tutela judicial.

Per últim, aquesta organització sindical es mostra “indignada” pel fet que ancians i ancianes morissin en residències per la Covid-19 “privant-les del seu dret a ser ateses en un centre hospitalari”.

 

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp

NOTÍCIES RELACIONADES

avui destaquem

Deixa un comentari

Notícies més llegides